donderdag 18 april 2013

Open your heart

Open your heart is Cindy's new Inspire Inspire Art Journal prompt from Lineweaving.
It has been a while since I have been drawing in my Art Journal, and this one isn't either. This one is drawn in a sketchbook of A3 size.  Just wanted to go BIG with this prompt and since I got this sketchbook recently I just had to use it!

I heart (love) flowers alot and then especially the colors and all their forms. These flowers are all made of heart shapes, see for  yourself. 
Open heart flowers!

You can see the whole drawing: scroll down at my page Journal Journey


donderdag 11 april 2013

Hip to be square

Weekly Challenge #113: String Theory v. XXIV "Hip to be Square"  from the Diva.
My contribution:

details of my drawing above, all squares :









woensdag 10 april 2013

Bark-tekeningen (Amate-tekeningen)



<<<<

In deze les ben ik met de kinderen gaan Bark-tekenen of Amate-tekenen).
Bark is het Engelse woord voor schors. In Mexico wordt van de schors van de Amate boom papier gemaakt, al eeuwenlang. De kunst die erop gemaakt wordt door de Mexicanen typeert zich door vrolijke felle kleuren en vormen uit de natuur zoals bloemen, planten, insekten en dieren omlijnd met zwart.
Ik had wat verpakkingsmateriaal over dat als vulmateriaal diende bij een bestelling die ik thuis bezorgd had gekregen en heb daar een boekje van gevouwen.
Aan de kids de taak om daar mooie typische Mexicaanse bark-tekenen op te maken....
De kinderen kunnen aan het boekje werken, als een andere opdracht bijtijds klaar is. 
Dit is dus een project dat een aantal weken duurt om uiteindelijk een heel mooi kleurrijk boekje te worden. Een impressie:



                                                                       




De tekeningen hieronder laten zien hoe ik samen met Wesley een mandala heb gemaakt...
Ik begon in het centrum met een kleine cirkel en vier bloemblaadjes er omheen en om de beurt hebben we een vorm toegevoegd. Beide mandala's zijn hetzelfde opgebouwd, maar toch anders :-)
Het boekje is 12 pagina's dik, incl. de voor en achterkant. Ik wil graag met elk kind samen 1 pagina vullen. Dit keer was het een mandala een volgende keer kan het een vogel zijn of een bloem of een mooie sierrand.










maandag 8 april 2013

Open your heart (work in progress)

Lineweavings new prompt for the Inspire Inspire Art Journal project: Open your heart. Well, I am working on it and doing my utmost! :-)








vrijdag 5 april 2013

Mandala-tekenen

Vanochtend een mandala-tekenles gegeven. Mieke ging aan de slag met 'een mandala in 1 kleur', Silke ging stromen met de stromingslijnen en Fennie zette haar eerste hartchakra op.
Een impressie:







De mandala's in 1 kleur die ik gemaakt heb

Tuxedo Playground

Been playing a bit more with pattern Tuxedo:











woensdag 3 april 2013

Flower of life met de kids

Hij lijkt zo eenvoudig op te zetten: de Flower of Life maar je kunt aardig in de war raken van al die cirkels. En dan hebben we het nog niet eens met een passer gedaan, maar met een schoteltje. Zelfs dat was lastig: het schoteltje netjes omtrekken.
Met hier en daar een beetje hulp van mij heeft eenieder toch een fraaie Flower of Life gemaakt. Een lijstje van Picasa er omheen, dat maakt het helemaal af. Kijk zelf maar:


Lindsay:






Wesley:





Simone:




Marijn:



Marjolein was er niet vanmiddag, hopelijk maakt zij hem volgende week af en kan ik die van haar ook in dit bericht plaatsen.