Tekenen met kinderen

OP DIT MOMENT WORDEN ER GEEN TEKENLESSEN AAN KINDEREN GEGEVEN.
DIT OMDAT IK DRUK MET ILLUSTREREN BEN VAN KLEURPLATEN VOOR UITGEVERIJEN.
MISSCHIEN KUNT U TERECHT BIJ HET KIELZOG IN HOOGEZAND.
SUCCES!

Elk kind heeft behoefte zichzelf op een creatieve manier te uiten.
Dat begint met het bewegen van de vinger in de etensresten op een bord. Als tekenmateriaal niet voorhanden is wordt het behang bewerkt.
De tekening (een eerste kras op papier) is als een vingerafdruk: ik was hier, het kind laat een bewijs van zijn bestaan achter.
Nog voordat het kind kan praten met woorden, kan het 'praten' op papier. Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom geel zo weinig gebruikt wordt uit de kleurpotlodendoos? Geel is haast niet zichtbaar op papier. Duidelijk is dan ook waarom zwart gebruikt wordt. Ouders zijn vaak ongerust als hun kind veel zwart gebruikt, sommigen verbieden het zelfs. Zwart is duidelijk! Hier was ik, dit heb ik gemaakt, dit is mijn afdruk, een gevolg van mijn handelen. Het kind wil gezien worden!
Wees voorzichtig met het benoemen van de onderdelen in een tekening van een kind! Het zou zomaar iets anders kunnen bedoelen (en hoogst verontwaardigd kunnen reageren: "neeheej, dat is een....."). Bovendien verandert de betekenis van de beelden in de tekening vaak tijdens het tekenen; een prinses kan met puntmuts ineens veranderen in een heks, of vuurwerk in een raket of ruimteschip.
In mijn tekenpraktijk geef ik elke woensdagmiddag kinderen vanaf 5 jaar de gelegenheid zich te uiten op papier. Er is plek voor maximaal 4 kinderen aan mijn eettafel.  Wij werken met dikke kleurpotloden, sommige zelfs driekantig, dat ligt lekker en stevig in de kinderhand.

ONS DOEL: MET PLEZIER SAMEN CREATIEF BEZIG ZIJN 
EN GENIETEN VAN TEKENEN EN KLEUREN 
EN ELKAARS WERK BEWONDEREN. 

WAT LEREN DE KINDEREN? 
De kinderen leren verschillende materialen kennen waaronder acrylverf, bijenwaskrijt, wascokrijt, ecoline en natuurlijk de meer bekende materialen als kleurpotloden en viltstiften.
Afhankelijk van de leeftijd leren de kinderen tekenvaardigheden, zoals proportieleer en kleurtechnieken. 

WAAROVER TEKENEN?
vier-seizoenen boom
We tekenen over een zelfgekozen thema, zoals de seizoenen, trouwdag papa en mama, overlijden oma/opa, vriendjes/vriendinnetjes, Sinterklaas, Kerst, Pasen. Of ik vertel een sprookje aan de hand waarvan de kinderen gaan tekenen. Er wordt vrij gewerkt of binnen de cirkel (=veiligheid).
Soms met licht lichaamswerk en/of een ontspanningsoefening op een speelse manier gebracht en aansluitend bij de tekenopdracht, maak ik de kinderen bewuster van zichzelf.

WANNEER EN WAT KOST HET?
Op de woensdagmiddag:
13.30 - 15.00 uur
Op dit moment is er geen plekje meer vrij aan de tekentafel, maar NA de zomervakantie komt er weer ruimte.

Kosten: 5 euro per les, strippenkaart (10 lessen) 45 euro
Duur: onbeperkt
Je krijgt iets te drinken en wat lekkers erbij.


vier-seizoenen boom

TEKENEN BINNEN DE CIRKEL 
Een mandala is een ander woord voor cirkel. Binnen de veilige ruimte van de cirkel kunnen de kinderen zich uiten. Een A4-tje is vaak erg groot. De cirkel nodigt uit om geconcentreerd te kleuren, omdat de ruimte beperkt is. De kinderen kunnen op deze manier bij de rust in zichzelf komen. Soms moeten ze al zo veel van ons volwassenen. Onrustige kinderen vinden de rust in zichzelf en uiten zich ook rustiger.

>>>>>>>>>>VERJAARDAGSFEESTJE<<<<<<<<<<


Al eens gedacht aan tekenen?
Ik kom bij u thuis en geef de kinderen een tekenles (incl. alle materiaal). 
Er kan met verschillende materialen gewerkt worden (acrylverf, pastelkrijt, bijenwaskrijt, ecoline, kleurpotlood). 
De kids zullen met een heus kunstwerkje naar huis gaan. 

Kosten vanaf 7,50 euro per kind (afhankelijk van (materiaal)wensen)

Mail mij voor informatie en de mogelijkheden  eaj_wolters@hotmail.com

****************************************************************************
VERJAARDAGSFEESTJE LINDSAY 9 JAAR:

Lindsay koos voor de keizerskroon. Best lastig hoor met al die lijnen; je zou er duizelig van worden. Ook maakten de vriendinnen gezamenlijk een tekening voor Lindsay met persoonlijke wensen voor haar. Aan het eind werd deze aan Lindsay gegeven en ook ik had een cadeautje voor haar. 
Uit privacy overwegingen heb ik geen foto's van de kinderen geplaatst, maar wel de kunstwerken die ze gemaakt hebben:
 
 ****************************************************************************

Geen opmerkingen:

Een reactie posten