vrijdag 30 maart 2012

Aboriginal Mandala en Spiegelen

Vanochtend heeft Fennie een begin gemaakt met een Aboriginal Mandala. Zij zette op gekleurd papier stippen uit in een zelfgekozen patroon en als de acrylverf droog is wordt het nog ingekleurd met kleurpotlood. Jammer eigenlijk dat de opdrachten nooit af komen in die 2 uur. Nu moet ik 2 weken wachten op het eindresultaat! Want ook deze blijkt weer heel mooi te worden. Leuk, Fennies heeft dots/stippen gemaakt van verschillende diktes. Daaronder vind je haar geboortemandala (27-01-1972) die zij thuis heeft afgemaakt. Mooi geworden Fennie! Super!

Mieke ging vandaag spiegelen. Als warming-up voor deze opdracht ging zij eerst met twee handen tegelijk tekenen, waarbij de niet-dominante hand de dominante hand moest spiegelen. Vervolgens om de beurt met de dominante en niet-dominante hand tekenen waarna de andere hand moest spiegelen. Tegelijkertijd met beide handen tekenen bleek het gemakkelijkst; je functioneert ook het beste als je beide hersenhelften gebruikt. 
De opdracht van Mieke: een cirkel met de passer trekken en deze in twee delen. Mieke tekende een halve mandala, en in de andere helft spiegelde ik haar, waarna zij de mandala inkleurde. 
Ook maakten we een met z'n drie├źn een gezamenlijke mandala. Ik verdeelde een cirkel in 3 gelijke delen en om de beurt tekende we een vorm en we kopieerde elkaar in ons eigen deel. Het eindresultaat is 1 geheel geworden.

met twee handen tegelijk tekenen....


spiegelmandala
gezamenlijke mandala in de maak...
onze gezamenlijke mandala

De lotus van Mieke van de vorige lesGeen opmerkingen:

Een reactie posten