vrijdag 9 maart 2012

Numerologische mandala en Lotus

Fennie ging vandaag aan de slag met een geboortemandala. Anders gezegd: ze maakte een mandala waarbij de cijfers van haar geboortedatum omgezet worden in vormen. Daarnaast kun je bijv. je sterrenbeeld in de mandala verwerken, symbolen die voor jou persoonlijk van betekenis zijn, hobby's, enz. Zo'n mandala wordt dan heel persoonlijk. Ook leuk om voor een ander te maken ter ere van een verjaardag, een trouwdag of jubileum. Eerst moest Fennie een kleine rekensom maken en al haar geboortecijfers bij elkaar optellen om uiteindelijk tot 1 getal onder de 10 uit te komen: haar lotsgetal. Ook dat getal kan zij dan in haar mandala verwerken in vormen. Dus eerst schreef Fennie wat idee├źn op papier en maakte zo een eerste ontwerp. Ben heel benieuwd hoe hij gaat worden Fennie.
mijn geboortemandala 04-10-1963
Yantra van Fennie, hopelijk volgende keer af :-)

Mieke ging voor de tweede keer een lotus tekenen. Nu na een aantal lessen mandala-tekenen heeft Mieke het kleurpotlood beter leren kennen en dat is ook in haar werk terug te zien. Ze kan heel mooi kleuren. Zijzelf werd blij verrast toen een vriend van haar moeder haar eigen mandala's op kaartformaat naar haar terugstuurde. Fennie en ik willen dat ook graag!
Links: kaartjes en enveloppen bedrukt met Miekes eigen mandala's.
SUPER GAAF !!!
Miekes roos van de vorige les


Ikzelf ben aan het danglen gegaan, Joanne Fink, schrijfster van Zenspirations, was mijn inspiratiebron. Kijk maar op het Youtube-fimpje.
Ik heb ze gekleurd met mijn Sharpie markers.


1 opmerking:

  1. Beautiful work! I love your work with colored pencils! After seeing Joanne Fink's video on dangles and now your beautiful piece, I need to try that...so pretty!

    BeantwoordenVerwijderen